OP ČSSD Vsetín

A. Prokeš: Město potřebuje rozvojové investice - opravy chodníků nestačí

Zlín26.07.2018 Investice a udržitelný rozvoj města jsou významným tématem pro všechna města nejen v naší republice. Trendem posledních let se stalo dokončování investic a střihání pásek v předvolebním období.

Nejinak je tomu i ve Zlíně. Chápu, že zvolení politici chtějí dokončit svá díla v daném období a zároveň jejich realizaci použít v předvolební boji, ale přesto by jejich činy měly mít především prorůstový charakter.

Ano, budování chodníků a cyklostezek je jistě potřeba, ale krajské město, pokud chce krajským městem zůstat, musí investovat také do své budoucnosti.

Jedním z hlavních úkolů města je udržet mladé lidi ve Zlíně a vytvořit jim příznivé podmínky pro život. Jejich základní potřebou je přirozeně bydlení, proto je nutné pro mladé rodiny vybudovat dostupné bydlení formou startovacích či sociálních bytů.

Neinvestovat do mladé generace by bylo nerozumné a z ekonomického hlediska nezodpovědné. Nemůžeme však zapomínat ani na dostupné nájemní byty pro seniory a matky s dětmi.

Dalším velkým tématem jsou investice do oblasti dopravy. Koncepční investice potřebuje oblast dynamické dopravy, což musí potvrdit každý, kdo se pokusí projet
městem v dopravní špičce.

Ale také statické dopravy, zejména na zlínských sídlištích, kde ve večerních hodinách krouží vozidla, než se rozhodnou někde zastavit v naději, že nedostanou pokutu.

Smutné je, že nejvýznamnější „investicí“ byla demolice torza na Jižních Svazích. Podobných strašáků však máme ve Zlíně více. Nutno však říct, že k jejich vyřešení je potřebná někdy také spolupráce se soukromými subjekty.

Jen namátkou se jedná o bývalý hotel Družba, Velké kino, budovu vlakového nádraží, koupaliště Riviera.

Ve výčtu možných investic by se dalo jistě pokračovat, ale důležité je, že město Zlín nemůže jít pouze cestou údržby, kdy za investici označíme každou opravu chodníků. Město je třeba budovat a rozvíjet, aby bylo skutečným centrem našeho kraje.

 

Antonín Prokeš,

zastupitel města za ČSSD

 

Kalendář akcí

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
ASR Search Engine